KUKA HELI?

Heli Alapiha on 43-vuotias liikunnanohjaaja-tradenomi Karstulasta. Kotoisin hän on Jyväskylän Vaajakoskelta, missä on elänyt lapsuutensa, käynyt peruskoulun ja lukion. Nuorena aikuisena Helin tie vei miehen perässä Karstulaan, jonne hän on juurtunut viimeisen 17 vuoden aikana.

Helin perheeseen kuuluu mies ja kolme lasta. Lapset ovat iältään 10-, 13- ja 15-vuotiaita, kaikki heistä harrastavat aktiivisesti liikuntaa.

Heli työskentelee Karstulan kunnassa liikuntasihteerinä. Työ on monipuolista, vaihtelevaa ja hyvin ihmisläheistä. Heli tekee työssään mm. yhteistyötä päiväkotien ja koulujen kanssa, sekä hallinnoi Voimaa Vanhuuteen -ikäihmisten hyvinvointiohjelmaa. Iltaisin työikäiset liikkuvat Helin ohjauksessa Kansalaisopiston liikuntapiireissä.

Helin vapaa-aika kuluu erilaisissa seura- ja järjestötehtävissä. Hän valmentaa Karstulassa kahta tyttöjen joukkuevoimistelu-joukkuetta, ohjaa telinevoimistelua ja kuuluu kaikkien lastensa koulun vanhempaintoimikuntiin. Heli on aktiivinen äiti, joka tykkää vaikuttaa, järjestää toimintaa ja organisoida tapahtumia.

Heli on aina ollut innokas vaikuttaja. Kiinnostus politiikkaan syntyi, kun hänen lapsensa olivat pieniä. Tuolloin hänen mielestä Karstulan keskustassa ajettiin liian suurella nopeudella. Hidastustöyssy tielle, jonka varrella on kaksi koulua, kaksi urheilukenttää ja kirjasto muodostui Helille sydämen asiaksi. Paikka Karstulan kunnanvaltuustoon avautui ensimmäisellä yrittämällä. Karstulan valtuutettuna hän istuu nyt kolmatta kautta. 

Haave kansanedustajaehdokkuudesta Helillä on kytenyt mielessä jo pitkään. Nyt kun mahdollisuus avautui, hän odottaa innolla tulevaa kampanjaa, kohtaamisia ja ajatustenvaihtoa ihmisten kanssa.

Ikä: 43 vuotta
Perhe: Naimisissa. Lapset Lilli 10v., Peppi 13v. ja Onni 15v.
Ammatti/työpaikka: Liikuntasihteeri, Karstulan kunta
Koulutus: Tradenomi. Liikunnanohjaaja.
Luottamustoimet: Karstulan kunnanvaltuuston jäsen, Karstulan kunnanhallituksen jäsen, Työväen Urheiluliiton TUL:n tanssi ja voimistelujaoston jäsen, Karstulan Kisa-Veikot ry puheenjohtaja.
Harrastukset: Voimisteluryhmien ohjaus. Järjestötoiminta. Lasten kuskaaminen harrastuksiin.

.